Workforce management voor retail food/non-food

- Forecasting op basis van data
- Winkels optimaal bezet
- Klanten krijgen de beste service
- Winkelmedewerkers meer betrokken

 

Personeelsplanning voor de zorg

- Strategische capaciteitsplanning
- Optimale aansluiting op de zorgvraag
- Zelfroosteren voor de medewerkers
- Snelle communicatie via de app

 

Workforce management voor distributie en logistiek

- Efficiënter en productiever werken
- Loonkosten beheersen
- Goede interne communicatie
- De planautomaat helpt bij een optimale bezetting

Wat is SP-Expert?

SP-Expert is een moderne en flexibele Workforce Management oplossing, waarmee u het inzetbare personeel zo kunt inplannen dat er precies voldoende, goed gekwalificeerde medewerkers op de juiste plek en de juiste tijd aanwezig zijn.

Dit leidt tot:

 

  • Beheersing en verlaging van personeelskosten
  • Een hogere klant- en medewerkertevredenheid
  • Een lager verzuim.

SP-Expert ondersteunt u van forecast of capaciteitsplanning tot het maken van een roosterplanning, van urenregistratie tot een automatische voorbereiding voor de salarisadministratie en van digitale communicatie met de medewerker tot een dynamische managementrapportage op maat. Al 20 jaar is SP-Expert een gevestigde waarde op het gebied van personeelsplanning en workforce management, met meer dan 1000 implementaties wereldwijd in diverse marktsegmenten.

Vraag een demo aan

Deze intelligente Workforce Management oplossing is geschikt voor personeelsplanning in vrijwel alle sectoren. De software wordt ingericht naar de bedrijfsprocessen van de individuele klant en ondersteunt bij het maken van een optimale planning op zowel een strategisch, tactisch als operationeel niveau. Dit leidt tot significante loonkostenbesparingen, hogere efficiency en productiviteit, een lager verzuim en tevreden medewerkers en klanten (c.q. cliënten/patiënten).

Met SP-Expert heeft u in één oogopslag de over- en onderbezettingen in kaart. De moderne functionaliteiten, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid vormen voor onze klanten een groot pluspunt. SP-Expert heeft koppelingen met vele HRM-oplossingen en payroll providers en de software wordt ingericht volgens de voor u geldende CAO’s en wet- en regelgeving. Door gebruik te maken van gegevens uit het verleden wordt het maken van een passend rooster een stuk gemakkelijker en met parameters kunt u de software naadloos aan laten sluiten bij de wensen van uw organisatie. Vele gegevens, zoals het aantal effectief gewerkte uren, overuren, vakantiedagen en loonkosten zijn (real-time) beschikbaar.

SP-Expert maakt gebruik van moderne communicatietechnologieën. Een planning waarbij je als medewerker via een app je rooster in kunt zien, verlof-aanvragen kunt doen via een workflow, of met elkaar kunt ruilen, past bij deze tijd en levert gemotiveerde medewerkers op. Tenslotte biedt SP-Expert duidelijke managementinformatie op een overzichtelijke en grafische manier en kunnen alle mogelijke rapportages gegenereerd worden.

SP-Expert biedt u een oplossing voor capaciteitsplanning, forecasting, automatisch roosteren, zelfroosteren, tijdregistratie, de flexpool en het genereren van (op maat gemaakte) managementrapportages en dashboards.

We hebben ervaring opgebouwd in de volgende branches: luchtvaart, retail, logistiek, productie, gezondheidszorg, contact centers, dienstverlenende bedrijven en de publieke sector.

Vraag een demo aan

Tijdbeheer en tijdregistratie

Tijdregistratie en Tijdbeheer van SP-Expert is gemakkelijk, flexibel, geïntegreerd en niet aan een bepaalde locatie gebonden. Het vermindert de administratieve rompslomp draagt bij aan een correcte verloning, rekening houdend met CAO’s en andere regelgeving.

Lees meer

Personeelsplanning

Met SP-Expert als planningstool ondersteunt u uw organisatie bij het creëren van de optimale personeelroosters. De juiste persoon met de juiste kwalificaties op het juiste moment op de juiste werkplek tegen de juiste kosten, op de meest efficiënte wijze.

Lees meer

Employee self service en app

Wilt u de medewerkers actief betrekken bij het planningsproces en hierover online communiceren? Met de ESS en App van SP-Expert komen de behoeften van de organisatie en de medewerker dichter bij elkaar en stijgt de productiviteit en de medewerkertevredenheid.

Lees meer

Automatische roosteroptimalisatie

Met SP-Expert kunt u ook, op verschillende manieren, automatisch het rooster optimaliseren. Dit vermindert de kosten en de planningsduur terwijl de kwaliteit van de planning duidelijk verbetert.

Lees meer

Forecasting / capaciteitsplanning

Met Forecasting en Capaciteitsplanning van SP-Expert maakt u een gedetailleerde berekening voor de personeelsinzet op basis van de benodigde formatie of de verwachte workload. U ziet onmiddellijk waar de knelpunten zitten.

Lees meer

Managementinformatie en rapportage

SP-Expert biedt u betrouwbare gegevens over personeel en planning in elke gewenste vorm. Alle strategische, tactische en operationele informatie inzichtelijk, zodat u kunt meten, verantwoorden en bijsturen.

Lees meer

Deze bedrijven gingen u voor